Leivoin viime perjantaina syntymäpäiväni kunniaksi "ei niin perinteisen" synttärikakun. Pursotinpussini ja tyllani ovat niin huonoja (Vinkkejä hyvästä nettikaupasta?), niin kermakakkua en edes harkinnut. Siispä ajattelin tehdä SLY7 teeman innoittamana mansikkaisen hyydykekakun. :)

 

1244456252_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

*200g voita

*0,5dl sokeria

*1tl leivinjauhetta

*muutama desi vehnäjauhoja

 

Pohjan oli alunperin tarkoitus olla toisenlainen, mutta koska aineksia puuttui, niin tein sitten tällaisen pohjan...

*Pehmensin mikrossa 200g voita ja sekoitin siihen sokerin, jauhot ja leivinjauheen. Jauhojen määrästä ei hajuakaan, kaadoin vain pussista kunnes oli sopivaa paksua murotaikinaa. Taikinan painelin irtopohjavuoan pohjalle ja pistelin siihen haarukalla reikiä. Uuniin 200 astetta ja oisko ollu 15min (vähän otti väriä).

 

Täyte

*2dl maitorahkaa

*2,5 dl flora vanillaa

*0,5dl tomusokeria

*5 liivatelehteä

*n. 2dl karkeaksi hakattua mansikkaa

*tippa punaista elintarvikeväriä

 

*Laita liivatteet likoon kunnes pehmenevät

*Vatkaa vanilla ja lisää siihen rahkapurkki, sokeri ja mansikanpalaset. Itse lisäsin myös tipan punaista elintarvikeväriä sillä mansikoista ei irronnut juurikaan väriä ja halusin että kakku näyttää "marjaisalta".

*Sulata liivatelehdet liedellä pienessä vesitilkassa ja lisää vanilla-rahkaseokseen.

*Kaada seos jäähtyneen kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään n. puoleksi tunniksi.

 

Päällinen:

*Mansikoita

*0,5dl punaista mehua

*2 liivatelehteä

 

*Liota liivatteet vedessä n. 10min

*Viipaloi mansikat ja asettele kakun päälle

*Sulata liivatteet vesitilkassa, ja kun liivatteet ovat sulaneet lisää mehu.

*Kaada mehu-liivateseos mansikoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi ennen nauttimista.