1241770861_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tein kokeiluksi tällaisia "allergisten sämpylöitä" pikkuneidille. Muutaman ehti syödä, mutta sitten tuli oireita ja jouduttiin lopettamaan niiden anto... Eli nyt on pakkanen pullollaan näitä sämpylöitä... Menevät varmaan sorsille ruoaksi jos en parempaa käyttötarkoiotusta keksi! :D

 

Täysjyväsämpylät

1 l vettä

*1dl fariinisokeria

*50g hiivaa

*n. 1kg täysjyväriisijauhoja

(Itse laitoin osan riisijauhoista maissi- ja kaurajauhoina)

*6dl tapiocatärkkelystä

*3dl perunajauhoja

*2 1/2 tl ksantaania

*2tl suolaa

*1dl rypsiöljyä

 

*Vesi, sokeri ja hiiva sekoitetaan.

*Sekoita kaikki jauhot ja ksantaani keskenään.

*Lisää taikinaan puolet jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.

*Lisää loput jauhot ja suola ja sekoita hyvin.

*Lopuksi lisää öljy ja taas sekoita hyvin.

*Seisota taikinaa 15-20min jonka jälkeen sekoita taikinaa vielä pari minuuttia että isot kaasukuplat hajoavat pieniksi kaasukupliksi.

*Pyörittele taikinasta sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen.

*Nostata sämpylöitä 30min. Itse tein lopuksi veitsellä viillot sämpylän pintaan jotta ne paistuisivat kauniisti halkeilematta.

*Paista uunissa 200 astetta n. 12 min.