Tyttäremme Ada vietti eilen 1,5-vuotis päiväänsä, ja koska hän ei allergiodensa takia saanut omaa 1-v kakkua, niin nyt se piti tehdä kun ruoka-aineita on hiukan enemmän! :)

 

Kuva on vähän huono, kun kamerasta oli patterit loppu ja piti räpsästä kuva puhelimella... Mutta ehkä siitä saa jotain selvää. :) Pursotukset ovat vähän epäonnistuneet, rupesio nimittäin "kerma" sulamaan aika vikkelään kun käsillä "lämmitti" pursotuspussia... Mutta olkoon. :)

Kuvassa myös rakas tyttäreni Ada!

1249551132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kakkupohja

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

 3 tl leivinjauhetta

4 dl kauramaitoa (tai vettä/riisimaitoa)

200 g öljyä

 

*Sekoita kuivat aineet keskenään

*Lisää nesteet ja sekoita.

*Kaada mannaryyneillä vuorattuun vuokaan. Levitä taikina vähän reunoille päin, niin että keskelle jää kuoppa. Näin kakusta tulee tasaisempi.

*Paista 175 asteessa n. 50min.

 

Jäähtyneen kakun halkaisin kolmeen osaan. Kostutin kerrokset tomusokerilla maustetulla kauramaidolla ja levitin väleihin mangososetta, banaaniviipaleita sekä kauramaidosta tehtyä kiisseliä (kauramaitoa, sokeria, maizenaa).

Päällä on mangosta tehty kiille. Eli 2prk lasten mangososetta johon sekotin 2 liotettua ja kiehautettua liivatelehteä.

Pursotukset o tehty margariini-sokerikreemistä, jonka ohje tässä:

 

Pursotettava kreemi

125 g maidotonta margariinia (esim. sininen keiju)

n. 1 pkt tomusokeria

5 rkl kauramaitoa

*Vatkaa margariini tehosekottimen ykköstasolla. Lisää tomusokeri ja lopuksi kauramaito. 

 

Tuosta annoksesta saa tehtyä pursotukset yhteen täytekakkuun. Tämä kreemi on helposti pursotettavaa, mutta löystyy aika pian käsien lämmöstä. Kannattaisikin laittaa vaan vähän kreemiä kerralla purostuspussiin, ja pitää loput jääkaapissa. Maku on erittäin makea, eikä rasvainen niinkuin voisi kuvitella.

 

Tän tyyppistä kakkua taidankin tehdä neidin 2-v synttäreille helmikuussa, jos allergioita on vielä silloin. Saisivat vieraatkin maistaa vähän erikoisempaa kakkua! :)

Ei-allerginen kaipaa tähän varmasti vähän enemmän raikkautta, eli jos voi käyttää marjoja, esim. mustikoita, vadelmia tai mansikoita, niin kannattaa ehdottomasti käyttää.